Låt oss fira det gångna året!

ÄNTLIGEN är det dags för ett nytt år! Dags att summera det gamla året och börja lägga upp strategierna för det nya, helt öppna året! Jag tycker det är så skönt att varje år få se vad som är klart och vad jag behöver omstarta på det nya året. Att sätta upp nya mål och intentioner och sedan skapa planer för hur vi ska nå dem, det njuter jag av!

Att avsluta med ett ”årsbokslut” över vad som hänt under det gångna året, vad som lyckades och vad som inte blev enligt plan, är något de flesta företag och organisationer i alla fall har intentionen att göra. Dock tar det tid och vi är ofta mer inriktade på framtiden än på det förflutna. Men förutom att vi kan lära oss av tidigare erfarenheter, ligger det också ett värde i att se hur mycket vi faktiskt åstadkommit! När vi är ”mitt i matchen” hinner vi inte fundera över det, utan för de flesta jag känner handlar det bara om att fokusera på att få saker gjorda här och nu. Och ofta ligger vi efter i vår egen agenda och känner att vi inte alls hinner det som vi planerat. Iaf är det så för mig, som är en evig tidsoptimist. Då är det nyttigt att se vad som faktiskt har hunnits med!

Nytt år!

Det roligaste är ändå att planera framåt. När nästa år ligger som ett oskrivet blad framför oss. Jag får känslan av att allt är möjligt, trots att det som händer i världen idag gör det svårt att tro på någon längre framtid… Men i det lilla, i min egen del av världen, där kan jag göra vad jag kan för att sprida glädje, energi, kunskap och dela insikter med andra och där finns det bara möjligheter! Och tillsammans kan vi skapa fantastiska saker! Fokuset på här och nu och en positiv framtidstro, är om möjligt ännu viktigare när det stormar ”där ute”. Så låt oss tro på 2023 som ett år som blir fredens år ”där ute” och ett energi- och glädjefyllt år för dig och mig och de verksamheter vi verkar i.

Vi kan bara göra vårt bästa och med en genomtänkt och positivt framtagen plan, med en blick i backspegeln för att ha med oss lärdomar och känslan av vår kraft och förmåga, kommer vi självklart skapa ett magiskt 2023! Eller hur?

GOTT NYTT ÅR KÄRA DU!!