När jag kom på att Sparringpartner skulle vara med på mässan fylldes jag av den energi som kommer från förväntan och min egen fantasi; jag skulle såklart göra succé och tajmingen var perfekt! Coronan börjar blekna, alla är sugna på att träffas och vårt Energi- och Styrkekoncept ligger helt rätt i tiden! Tänkte jag. Det här var i slutet av oktober, så det var inte särskilt mycket tid kvar till 1:a och 2:a december när Personal och Chef skulle locka alla chefer och HR-personer till Kistamässan. Full fart framåt med andra ord, ett tillstånd som passar mig som handsken. Med hjälp av i synnerhet Åsa och tips från alla engagerade sparringpartners så fick vi till en monterritning som såg snygg och stilren ut. Montern kändes till och med stor! Produktblad trycktes, texter hyfsades, mässerbjudanden togs fram i salig blandning med roll-up design (tack och lov att jag har en snäll dotter) och ombyggnad av hemsida. Samtidigt tog vi hand om kunder, tog fram material till deras Energi- & Styrkedagar och njöt av sann prestationsglädje. Inget är som väntans tider!!

Min vana trogen var jag överoptimistisk. Mässdagarna kom och sparringpartnerna ställde solidariskt upp och representerade Sparringpartner, för annars hade vi inte kunnat vara med. Utan dem, inget Sparringpartner, så är det. Och så kul vi hade det! Montern var givetvis pytteliten jämfört med min visualisering av den, den låg lite intryckt och syntes inte alls på håll vilket jag hade trott. Placeringen var så långt bort man kunde komma om man inte av misstag gick ut genom nödutgången. På mässan vimlade det av stora, exklusiva montrar med lika stora budgeterar som företagen var väletablerade. Men som vi jobbade, pratade, skojade, skrattade och njöt av att få träffa en massa trevliga och nyfikna människor. Vår stora entusiasm och tro på våra produkter gjorde att vi sällan hade det lugnt och tomt i vår monter. Trots vår undanskymda placering (hm, sen bokning, ledig monter, skönjer mönster…)! När vi plockade ihop montern var jag helt enkelt supernöjd med både resultat och den energi och glädje som jag fått av hela eventet. Halva nöjet ligger i förberedelserna och andra halvan i genomförandet om du frågar mig.

Resultatet då? Optimisten och drömmaren i mig trodde att vi vid det här laget skulle ha fulltecknat på vår första öppna Energi- & Styrkedag. Och att minst tio Energi- & Styrkedagar skulle vara bokade i januari och februari. I verkligheten så har vi ingen ny bokning alls ännu. Jag har inte ens hunnit ringa alla på intressentlistan. Och av de jag ringt är det många som inte svarat ännu, flera vill höras senare i vår och ett fåtal är helt enkelt inte intresserade. Lite som livet ser ut. Men så tacksam jag är för min optimism som ständigt driver mig framåt. Som får mig att njuta av att spänna musklerna och våga ta stegen som leder till de resultat jag drömmer om. Inte precis nu, när jag drömmer om dem, eller i ens i närtid, utan kanske om två månader, ett halvår eller två år. Det viktiga är stegen och drivet. Och den sanna glädje och all energi jag får av att samarbeta och inspireras av både sparringpartners och kunder, för det är där jag får min allra bästa och mesta energi.

Med min höga extroversion (PDP-term) så får jag energi av att träffa människor. När jag får ”tack, men nej tack” och när jag inte känner mig omtyckt förlorar jag istället energi. Båda dessa saker händer med nödvändighet när ens profession är att erbjuda sina produkter till andra. Så för att hålla energiomsättningen hög kan det inte bli bättre; mycket påfyllning när jag pratar med andra och rejält utflöde när alla inte tycker sig behöva det jag erbjuder. Sa optimisten glatt! Och eftersom min dröm om att få leverera laddade organisationer till nöjda kunder också uppfylls, så är min Energitank fylld! Mässor, det är härligt det!!